Ambasada Rusiei comentează situația politică din Republica Moldova: „Urmărim cu atenție dinamica procesului politic”
Full Article 2 minutes read

Ambasada Rusiei comentează situația politică din Republica Moldova: „Urmărim cu atenție dinamica procesului politic”

Ambasada Federației Ruse la Chișinău anunță că urmărește cu atenție dinamica procesului politic din Republica Moldova. Într-un mesaj publicat pe pagina de Facebook a instituției, se arată că aceasta pledează pentru menținerea stabilității politice interne în interesul cetățenilor și al statului de drept.

Mesajul misiunii diplomatice a fost postat ca reacție la votul de neîncredere față de guvernul Sandu, exprimat ieri în parlament. Anterior, cu comunicate de presă, după demiterea executivului, au venit și Comisia Europeană, dar și ambasada SUA în Moldova.

Comisia Europeană a menționat că votul de neîncredere față de cabinetul de miniștri, din cauza procedurii de numire a procurorului general, este „un semnal de alarmă pentru procesul de reformare din țară”. De asemenea, oficialii europeni au subliniat că în pofida demiterii guvernului, este nevoie de reforme care să asigure combaterea corupției, independența sistemului judiciar și investigația privind frauda bancară.

„Vom continua să construim relația cu Republica Moldova pe principiul condiționării și respectării legii și a standardelor europene”, se arată în comunicat.

Iar ambasada Statelor Unite ale Americii a anunțat că relațiile cu Republica Moldova nu se vor schimba după demiterea guvernului condus de Maia Sandu. SUA au îndemnat deputații „să lucreze pentru edificarea unui viitor mai echitabil, democratic și prosper pentru toți cetățenii țării”.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: