Ambasada Rusiei, despre întâlnirea lui Vasnețov și Popescu: „Poziția Moldovei răspunde solicitărilor euroatlantice”
Full Article 2 minutes read

Ambasada Rusiei, despre întâlnirea lui Vasnețov și Popescu: „Poziția Moldovei răspunde solicitărilor euroatlantice”

Ambasada Rusiei în Moldova a comunicat  pe 6 octombrie că ambasadorul Oleg Vasnețov a fost la Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE), unde a fost convocat, pentru a-i comunica poziția țării noastre referitoare „la tentativa de anexare ilegală de către Federația Rusă a unor teritorii ucrainene”. 

Ambasada Rusiei a remarcat că era la curent cu opinia părții moldovenești.

„Opinia părții moldovenești a fost deja exprimată de reprezentanții săi și corespunde solicitărilor euro-atlantice privind acuzarea Rusiei de „anexare ilegală” și nerecunoaștere a voinței locuitorilor acestor regiuni, care și-au făcut sincer o alegere istorică”, a spus misiunea diplomatică într-un comunicat.

Potrivit sursei citate, Vasnețov a evidențiat poziția părții ruse la MAEIE.

„Am atras atenția asupra faptului că referendumurile s-au desfășurat în deplină conformitate cu dreptul popoarelor la autodeterminare, prevăzut de Carta ONU și de alte documente fundamentale ale dreptului internațional”, a subliniat ambasada.

Amintim că joi, șeful diplomației Republicii Moldova, Nicu Popescu, a dispus convocarea la Ministerul Afacerilor Externe și a Integrării Europene a ambasadorului Federației Ruse la Chișinău, Oleg Vasnețov. A fost reiterat faptul că țara noastră nu recunoaște și nici nu va recunoaște rezultatele așa-numitor plebiscite și a îndemnat Rusia să oprească agresiunea militară împotriva vecinilor noștri.

Anterior, aproximativ 10 țări europene au convocat ambasadorii ruși la ministerele de externe pentru a-și exprima poziția cu privire la „referendumuri” din teritoriile ocupate.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: