Ambasada Rusiei, despre întâlnirea lui Vasnețov și Popescu: „Poziția Moldovei răspunde solicitărilor euroatlantice”
Full Article 2 minutes read

Ambasada Rusiei, despre întâlnirea lui Vasnețov și Popescu: „Poziția Moldovei răspunde solicitărilor euroatlantice”

Ambasada Rusiei în Moldova a comunicat  pe 6 octombrie că ambasadorul Oleg Vasnețov a fost la Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE), unde a fost convocat, pentru a-i comunica poziția țării noastre referitoare „la tentativa de anexare ilegală de către Federația Rusă a unor teritorii ucrainene”. 

Ambasada Rusiei a remarcat că era la curent cu opinia părții moldovenești.

„Opinia părții moldovenești a fost deja exprimată de reprezentanții săi și corespunde solicitărilor euro-atlantice privind acuzarea Rusiei de „anexare ilegală” și nerecunoaștere a voinței locuitorilor acestor regiuni, care și-au făcut sincer o alegere istorică”, a spus misiunea diplomatică într-un comunicat.

Potrivit sursei citate, Vasnețov a evidențiat poziția părții ruse la MAEIE.

„Am atras atenția asupra faptului că referendumurile s-au desfășurat în deplină conformitate cu dreptul popoarelor la autodeterminare, prevăzut de Carta ONU și de alte documente fundamentale ale dreptului internațional”, a subliniat ambasada.

Amintim că joi, șeful diplomației Republicii Moldova, Nicu Popescu, a dispus convocarea la Ministerul Afacerilor Externe și a Integrării Europene a ambasadorului Federației Ruse la Chișinău, Oleg Vasnețov. A fost reiterat faptul că țara noastră nu recunoaște și nici nu va recunoaște rezultatele așa-numitor plebiscite și a îndemnat Rusia să oprească agresiunea militară împotriva vecinilor noștri.

Anterior, aproximativ 10 țări europene au convocat ambasadorii ruși la ministerele de externe pentru a-și exprima poziția cu privire la „referendumuri” din teritoriile ocupate.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: