Ambasada Rusiei la Chișinău, despre intenția PAS de a anula „Ziua Victoriei”: Nimeni și nimic nu este uitat
Full Article 2 minutes read

Ambasada Rusiei la Chișinău, despre intenția PAS de a anula „Ziua Victoriei”: Nimeni și nimic nu este uitat

Ambasada Federației Ruse în Republica Moldova reacționează la  proiectul de lege înaintat de deputații PAS, prin care „Ziua Victoriei”, marcată în țara noastră încă din anul 1990, pe 9 mai, va fi înlocuită cu „Ziua comemorării și reconcilierii în memoria celor căzuți în cel de-al Doilea Război Mondial” și va fi marcată pe 8 mai. 

„Țările „Occidentului colectiv” merg cu zel pe această cale, rescriind cu sârguință istoria și rezultatele celui mai sângeros război din istoria omenirii, care a luat peste 50 de milioane de vieți. (…) Indiferent de situația politică, memoria Marii Victorii va uni mereu popoarele Rusiei și Moldovei, va fi păstrată pentru totdeauna în analele eroice ale țărilor noastre. Nimeni nu este uitat, nimic nu este uitat”, se arată în reacția diplomației ruse în Moldova.

Amintim că proiectul de lege înaintat de deputații PAS va fi dezbătut în cadrul ședinței Parlamentului din 26 mai. Autorii menționează că inițiativa „rectifică ambiguitatea istorică menținută de guvernările precedente prin insistarea asupra datei de 9 mai de încheiere a celui de-al Doilea Război Mondial pe continentul european”. Liderul Partidului „ȘOR”, Ilan Șor, și PSRM, au condamnat proiectul de lege înaintat. În timp ce Șor, condamnat în dosarul „frauda bancară”, a declarat că „va apăra onoarea veteranilor”, socialiștii au menționat că vor continua să sărbătorească Ziua Victoriei pe 9 mai.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: