Ambasada SUA: Vladimir Plahotniuc nu se mai poate întoarce în Statele Unite
Full Article 1 minutes read

Ambasada SUA: Vladimir Plahotniuc nu se mai poate întoarce în Statele Unite

Vladimir Plahotniuc nu se mai poate întoarce în Statele Unite. Informația a fost oferită pentru Jurnal TV, de către Ambasada SUA în Republica Moldova.

„Ambasada SUA în Moldova confirmă că Vladimir Plahotniuc a plecat voluntar din Statele Unite pe 28 august 2020. Din cauza denunțării dlui Plahotniuc de către Secretarul de Stat în ianuarie 2020 în temeiul Secțiunii 7031(c) din Legea privind alocările bugetare referitoare la Departamentul de Stat, operațiunile externe și programe asociate, din cauza implicării sale în acte semnificative de corupție, dl Plahotniuc și în continuare nu este eligibil pentru intrare în Statele Unite”, se spune în răspunsul oferit pentru Jurnal TV.

Amintim că Vladimir Plahotniuc, învinuit de către procurori pe trei capete de acuzare, inclusiv „spălare de bani în proporții deosebit de mari”, a părăsit acum o lună teritoriul Statelor Unite. Conform autorităților vamale americane, Plahotniuc a zburat din orașul Miami pe 28 august curent.

Pe 29 septembrie, Procuratura Generală a confirmat că Vladimir Plahotniuc a ajuns pe 10 septembrie în Turcia.  De cealaltă parte, avocatul ex-președintelui PDM a refuzat să precizeze unde se află clientul său.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: