Ambasador: Nu pot vorbi în numele cetățenilor Moldovei, însă britanicii sunt bucuroși că suntem membru NATO
Full Article 2 minutes read

Ambasador: Nu pot vorbi în numele cetățenilor Moldovei, însă britanicii sunt bucuroși că suntem membru NATO

NATO este o alianță militară care oferă protecție tuturor statelor membre, iar societatea britanică susține cu fermitate apartenența țării la blocul Nord –Atlantic. Declarația a fost făcută de către ambasadorul Marii Britanii la Chișinău Steven Ficher în cadrul emisiunii „Puncte de Reflecție” de la Vocea Basarabiei. În ceea ce privește Republica Moldova, diplomatul este de părere că decizia privind o eventuală aderare trebuie să aparțină poporului.

În contextul crizei de securitate din regiune, decizia privind o eventuală aderare a Republicii Moldova la NATO trebuie să aparțină poporului, spune ambasadorul britanic. Potrivit diplomatului, NATO este o alianță militară care oferă protecție tuturor statelor membre, iar societatea britanică susține cu fermitate apartenența țării la blocul Nord –Atlantic.

NATO este o alianță politico-militară defensivă. Este o umbrelă defensivă pentru protecția membrilor săi. NATO asigură securitate colectivă, un atac asupra unui membru este considerat un atac asupra tuturor. NATO descurajează agresiunea și păstrează pacea. Nu pot vorbi în numele cetățenilor Republicii Moldova despre aderarea la NATO, dar țara mea, Marea Britanie, este membră NATO, iar noi suntem bucuroși de asta. În societatea britanică nu există discuții la acest subiect. Subiectul ieșirii din Uniunea Europeană a fost unul sensibil pentru noi, și am votat în mod democratic pentru Brexit, dar în ceea ce privește NATO nu există discuții. Cred că în cazul unui sondaj, 80% dintre cetățenii noștri ar vota pentru NATO”, a mai spus diplomatul britanic.

NATO este o alianță politică și militară formată din 30 de state din America de Nord și Europa, care cooperează în domeniul securității și apărării. În prezent, au loc negocieri privind aderarea la NATO a două state noi, Suedia și Finlanda.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: