VIDEO Ambasadorul Belarusului în Moldova spune că harta prezentată de Lukașenko a fost „incorectă”
Full Article 1 minutes read

VIDEO Ambasadorul Belarusului în Moldova spune că harta prezentată de Lukașenko a fost „incorectă”

Ambasadorul Belarusului în Moldova Anatolii Kalinin a declarat că responsabilii de la Ministerul Apărării al Republicii Belarus au prezentat incorect harta pe care apar apar anumite săgeți de culoare roșie, unul dintre acestea fiind regiunea transnistreană. 

Informațiile au fost prezentate în cadrul discuției cu secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) Ruslan Bolbocean.

„Secretarul de stat a subliniat, în contextul întrevederii, necesitatea unei intervenții publice din partea Ambasadei Republicii Belarus, care să combată tranșant percepțiile eronate vehiculate în societate”, se arată într-un comunicat al MAEIE.

În spațiul public circulă mai multe speculații referitoare la anumite fotografii cu imaginea unei hărți afișate în cadrul Consiliului de securitate al Republicii Belarus.

Pe aceasta apar anumite săgeți de culoare roșie. Unul dintre teritoriile indicate este regiunea transnistreană a Republicii Moldova.

Liderul de la Minsk nu a precizat despre ce fel de hartă este vorba. Jurnaliștii belaruși preuspun că este vorba despre direcția de atac a armatei ruse pe teritoriul Ucrainei.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: