Ambasadorul Moldovei la Moscova a fost rechemat din funcție
Full Article 1 minutes read

Ambasadorul Moldovei la Moscova a fost rechemat din funcție

Andrei Neguța, Ambasadorul Republicii Moldovei la Moscova, a fost rechemat din funcție, în urma cazului privind anabolizantele depistate într-o mașină a misiunii diplomatice. 

Decizia a fost luată, cu puțin timp în urmă, în cadrul ședinței Guvernului.

„E clar că decizia vine în ultima actului rușinos depistat cu câteva zile în urmă. E clar că e responsabilitatea cel puțin indirectă a conducătorului misiunii diplomatice”, a comentat premierul Ion Chicu.

Ambasadorul ar fi fost rechemat după ce într-un microbuz cu plăcuțe de înmatriculare diplomatice, care s-a prezentat la Vama Palanca, au fost depistate mai multe cutii cu anabolizante, iar Ministerul de Externe a confirmat că „autoturismul vizat se afla într-o misiune de serviciu pe ruta Moscova – Chișinău – Moscova în baza unei solicitări adresate MAEIE din partea Ambasadei Republicii Moldova în Federația Rusă, în vederea transmiterii la Chișinău a poștei diplomatice curente”.

Substanțele au fost depistate în autoturism pe 5 decembrie 2020, de către Serviciul Vamal și Serviciul de Informații și Securitate, iar potrivit estimărilor, evaluarea lotului se cifrează la peste 8 milioane de lei.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: