Ambasadorul Poloniei a suferit o formă gravă de Covid: „Pot spune că medicii din Moldova mi-au salvat viaţa”
Full Article 2 minutes read

Ambasadorul Poloniei a suferit o formă gravă de Covid: „Pot spune că medicii din Moldova mi-au salvat viaţa”

Ambasadorul Poloniei în Republica Moldova Bartlomiej Zdaniuk și-a exprimat recunoștința pentru medicii din țara noastră. În cadrul emisiunii „Punctul pe AZi” de la TVR Moldova, diplomatul a dezvăluit că a suferit o formă gravă a infecției Covid-19 și medicii moldoveni i-au salvat viața.

Diplomatul apreciază la nivel înalt sistemul medical din R. Moldova.

„Eu însumi am avut această experienţă când m-am îmbolnăvit de Covid-19 şi am avut o formă destul de gravă. Pot spune că medicii din R. Moldova mi-au salvat viaţa. Poate că fără efortul medicilor nici nu m-aş fi aflat printre cei vii. Am fost impresionat de modul în care am fost tratat, un mod foarte eficient şi rapid. Le sunt recunoscător celor care atunci, în acele clipe grele, m-au salvat. De aceea, eu pot spune că este un potenţial foarte mare, oameni foarte buni şi acest potenţial trebuie valorificat”, a declarat diplomatul polonez.

Amintim că Polonia a sprijinit în repetate rânduri R. Moldova în combaterea pandemiei. Au fost donate loturi de concentratoare de oxygen, măşti, substanţe dezinfectante în valoare de circa 50 de mii de euro. Totodată, în vara anului trecut, pompierii polonezi au organizat un convoi din cinci autospeciale în R. Moldova, care a adus echipament anti-Covid-19 în valoare de 121 mii euro. În același timp, Polonia a contribuit cu o cotizaţie şi la Platforma COVAX, prin care sunt donate vaccinuri anti-Covid țărilor sărace.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: