Ambasadorul Rusiei s-a prezentat la MAEIE. Secretarul de stat i-a spus să nu se implice în treburile interne ale țării
Full Article 2 minutes read

Ambasadorul Rusiei s-a prezentat la MAEIE. Secretarul de stat i-a spus să nu se implice în treburile interne ale țării

Ambasadorul rus Oleg Vasnețov s-a prezentat pe 21 aprilie la Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE). Acesta a discutat cu secretarul de stat Ruslan Bolbocean, care i-a cerut să nu se implice în treburile interne ale R. Moldova. Informația a fost confirmată de către purtătorul de cuvânt al instituției, Daniel Vodă.

În cadrul întrevederii cu secretarul de stat Ruslan Bolbocean, diplomatului rus i-a fost expusă poziția Republicii Moldova în legătură cu declarațiile recente ale purtătoarei de cuvânt a MAE rus și reiterată solicitarea de a nu admite ingerința într-un proces democratic, legitim și intern al țării noastre”, a menționat Vodă.

Ambasadorul Federației Ruse în Republica Moldova, Oleg Vasnețov, a fost convocat de MAEIE în urma declarației făcute de către Maria Zaharova, purtătoarea de cuvânt a diplomației ruse, care a criticat discursul președintei R. Moldova, Maia Sandu.

Comentând decizia Chișinăului de a interzice simbolurile care promovează războiul, inclusiv panglica Sf. Gheorghe, Zaharova s-a referit în special la formularea utilizată de președinta Maia Sandu, care a menționat că „astfel de simboluri barbare trebuie aruncate la coșul de gunoi al istoriei”. Zaharova a declarat că „răspunsul Rusiei va fi dureros”.

Pe 19 aprilie, președinta Moldovei Maia Sandu a promulgat legea privind interzicerea simbolurilor Z, V și panglica Sf. Gheorghe, pe motiv că promovează agresiunea militară. Aceasta a subliniat că oamenii vor putea cinsti în continuare eroii căzuți în cel de-al Doilea Război Mondial și celebra ziua de 9 mai.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: