Ambasadorul SUA, despre scandalul alegerilor din Găgăuzia: Dacă există ilegalități ele trebuie rezolvate conform legislației Moldovei
Full Article 2 minutes read

Ambasadorul SUA, despre scandalul alegerilor din Găgăuzia: Dacă există ilegalități ele trebuie rezolvate conform legislației Moldovei

Ambasadorul SUA la Chișinău, Kent Logsdon, a comentat situația din jurul scrutinului electoral din Găgăuzia, care, potrivit autorităților, există bănuiala rezonabilă că ar fi fost fraudat de Partidul „ȘOR”. Diplomatul a declarat că pentru Statele Unite ale Americii este foarte important ca alegerile să aibă loc corect, iar dacă s-au comis ilegalități acestea trebuie rezolvate conform legislației Republicii Moldova.

Întrebat care este poziția partenerilor americani față de situația din jurul alegerilor pentru funcția de bașcan din Găgăuzia, ambasadorul Logsdon a spus: „Eu cred că noi, la fel ca și alți moldoveni, suntem în așteptarea rezultatelor. Evident este foarte important pentru noi ca alegerile să aibă loc corect și conform legii în vigoare. Dacă există ilegalități sau întrebări, acestea trebuie rezolvate conform legislației și proceselor legale ale Republicii Moldova. Deci asta ne așteptăm să se întâmple. Noi vom urmări zilele următoare, la fel ca moldovenii, ca acest lucru să capete valoare juridică și vom vedea ce se întâmplă”.

***

Amintim că turul doi al alegerilor pentru funcția de bașcan al Găgăuziei a fost câștigat de către Evghenia Guțul, candidata Partidului „ȘOR”, necunoscută până acum publicului larg. Potrivit presei locale, Guțul are 37 de ani și din iunie 2018 a lucrat în calitate de „consilier” la Partidul „ȘOR”. Peste o lună a fost angajată secretară.


Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.


 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: