Ambasadorul SUA în Moldova: „Este foarte greu să înțelegi care este următoarea mișcare a Rusiei”
Full Article 2 minutes read

Ambasadorul SUA în Moldova: „Este foarte greu să înțelegi care este următoarea mișcare a Rusiei”

Ambasadorul SUA în Republica Moldova Kent D. Logsdon afirmă că monitorizează zilnic situația de la hotarul Republicii Moldova, în contextul războiului din Ucraina. Diplomatul a spus că nu există deocamdată amenințări la adresa Moldovei, însă este foarte dificil de înțeles care ar fi mișcările ulterioare ale Rusiei.

Declarațiile au fost făcute pe 24 martie, în cadrul emisiunii  „Joi cu Liliana Barbăroșie” de la Moldova 1.

„Ne uităm cu mare îngrijorare la mișcările militare din Ucraina și evident că noi suntem foarte atenți la cele care sunt mai aproape de hotarele RM, deoarece toți locuim aici și avem îngrijorări. Deocamdată nu sunt indicii de mișcări spre Moldova, la această etapă. Noi vom monitoriza. Noi le-am examinat comportamentul în care această acțiune militară este desfășurată în Ucraina. Este foarte greu să înțelegi care este următoarea mișcare a lor. Dar noi vom continua să monitorizăm, să oferim informații și să fim foarte atenți asupra acestor evoluții”, a declarat ambasadorul.

Logsdon a reconfirmat că SUA vede „crime de război” în acțiunile lui Putin în Ucraina.

„Lucrăm ca să ne asigurăm că avem probele necesare pentru a întreprinde acțiuni la tribunalul internațional ca să-l putem aduce pe Putin și pe oricine este responsabil în fața tribunalului. Nu este ușor, va dura ceva timp, știu că avem mulți juriști care analizează acest lucru. Vrem să înțelegem de ce avem nevoie, cum colectăm aceste probe. Noi vedem crimele de război care au loc”, a mai declarat Logsdon.

Amintim că Senatul SUA a adoptat, în unanimitate, o rezoluție prin care se cere anchetarea acțiunilor președintelui Rusiei Vladimir Putin în calitate de „criminal de război”.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: