Ambasadorul SUA la Chișinău: „Este foarte important ca Moldova să se gândească la securitate sa”
Full Article 2 minutes read

Ambasadorul SUA la Chișinău: „Este foarte important ca Moldova să se gândească la securitate sa”

Ambasadorul SUA la Chișinău, Kent Logsdon, spune că nu sunt informații cu privire la o amenințare militară directă contra Republicii Moldova. „În condițiile în care războiul din Ucraina ar putea dura o perioadă mai îndelungată, este foarte important ca Moldova să se gândească la securitatea sa”, a precizat diplomatul. 

„Au fost niște lucruri care ne-au îngrijorat, au fost incidente în regiunea transnistreană. Ceea ce am văzut au fost eforturile autorităților pentru ca tensiunile să nu escaladeze. Am fost asigurați de la începutul războiului din Ucraina că cele două părți au fost în legături constante. Este important pentru Republica Moldova să poarte aceste discuții. Războiul din Ucraina poate continua mai mult timp. Noi sperăm la pace și rezolvarea conflictului, dar dacă va continua pentru o perioadă îndelungată, este important ca Republica Moldova să se gândească la securitatea sa”, a declarat Kent Logsdon, în cadrul emisiunii Ora Expertizei de la Jurnal TV.

Ambasadorul a mai accentuat că „neutralitatea nu înseamnă să nu ai cu ce te apăra”.

Totodată, diplomatul american a fost întrebat dacă se simte în siguranță la Chișinău în condițiile în care în țara vecină este război.

„Mă simt foarte sigur aici. Familia mea e aici cu mine. Ambasada e aici pe loc și activează în regim normal. Nu avem informația că ar fi o amenințare militară imediată împotriva Republicii Moldova. Sigur că e ceva ce trebuie urmărit în fiecare zi. Noi am încercat să ne asigurăm că avem grijă de cetățenii americani stabiliți aici pe termen lung”, a declarat Kent Logsdon.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: