Ambasadorul UE în Moldova, despre descinderile procurorilor acasă la Dodon: „urmărim procesul, dar nu ne implicăm”
Full Article 2 minutes read

Ambasadorul UE în Moldova, despre descinderile procurorilor acasă la Dodon: „urmărim procesul, dar nu ne implicăm”

Ambasadorul UE în Moldova, Janis Mazeiks, a vorbit într-un interviu pentru Ziarul de Gardă despre descinderile procurorilor la domiciliul fostului șef de stat Igor Dodon. Oficialul a declarat că UE urmărește acest caz sub două aspecte, însă nu se implică.

Noi urmărim acest caz din două aspecte. Unul, este aspectul politic, pentru că el face parte dintr-o forță politică anume, activă din Republica Moldova, din acest considerent vom urmări atent cum se desfășoară lucrurile în acest caz, or este vorba de opoziție, activitatea căreia nu trebuie să fie obstrucționată. În același timp, nimeni nu trebuie să fie mai presus de lege. Deci dacă există motive pentru investigații, acestea trebuie să aibă loc. Menționez din nou că nu trebuie să aibă loc nici un fele de interferențe. Și noi urmărim procesul, dar nu ne implicăm”, a declarat Janis Mazeiks.

Fostul președinte al țării Igor Dodon a fost reținut pentru 72 de ore fiind cercetat penal pentru corupere pasivă, acceptarea finanțării partidului politic de către o organizație criminală, trădare de patrie și îmbogățire ilicită. Procurorul general interimar Dumitru Robu a precizat pentru NM că nu poate confirma informația privind reținerea lui Igor Dodon.

PSRM a organizat un protest în fața Parlamentului. Ei susțin că descinderile ar fi „un cadou” pentru președinta țării Maia Sandu, care împlinește astăzi 50 de ani. Președinția a menționat pentru NM că nu comentează declarațiile Blocului Comuniștilor și Socialiștilor.

Contactați de NM, reprezentanții partidului de guvernare au declarat: „PAS pledează pentru o justiție care să-și facă treaba, iar cei vinovați de corupție, capturare a statului, sărăcire a populației să fie trași la răspundere”.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: