Amendă de aproape 13 mii de lei pentru minorul care a făcut alerte false cu bombă în sudul țării
Full Article 2 minutes read

Amendă de aproape 13 mii de lei pentru minorul care a făcut alerte false cu bombă în sudul țării

Adolescentul care făcut alerte false cu bombă în sudul Republicii Moldova, în luna ianuarie a anului trecut a fost amendat cu 12 600 de lei. De asemenea, acesta a fost condamnat la 2 ani de închisoare cu suspendare.

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), oficiul Sud, anunță pronunțarea la Judecătoria Comrat a sentinței de condamnare a unui adolescent care a contactat autoritățile și a făcut denunțuri false în zilele de 19-21 ianuarie 2022 despre prezența explozivelor, la sudul republicii.

Denunțurile au vizat locații din Ceadâr-Lunga, Comrat și Vulcănești – instituții de învățământ, precum și un cimitir. Potrivit materialelor dosarului, la comunicarea prin poșta electronică a denunțurilor false, adolescentul a urmărit scopul perturbării activității instituțiilor de stat.

Acum, Judecătoria Comrat a publicat hotărârea motivată, prin care inculpatul este condamnat la doi ani închisoare, cu suspendarea pedepsei reale cu închisoarea pentru un termen de trei ani; precum și la achitarea a 12.600 lei pentru acțiunile procesual-penale efectuate în cadrul dosarului.

Totuși, instanța a respins solicitarea autorității de investigație de achitare de către inculpat a circa 58.000 lei pentru paguba materială cauzată de setul de acțiuni necesare verificărilor denunțurilor false făcute de acesta.

Procurorii PCCOCS urmează să conteste hotărârea instanței, la Curtea de Apel Cahul.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: