Amenințări cu bombă la uzina metalurgică din Râbnița și în două magazine
Full Article 2 minutes read

Amenințări cu bombă la uzina metalurgică din Râbnița și în două magazine

Seria alertelor false cu bombă continuă în Transnistria pentru a treia zi consecutiv. Încă două amenințări au fost expediate pe 22 și 23 martie. De această dată, autorii au indicat că obiectele explozive sunt amplasate la Uzina metalurgică din Râbnița și în două magazine. Niciunul dintre mesaje nu s-a adeverit.

În ultimele 24 de ore au parvenit încă trei mesaje despre presupuse obiecte explozive, amplasate în stânga Nistrului.

Acestea au fost trimise la adresa electronică a administrației de stat din Râbnița. Una dintre ele a fost expediată în seara de 22 martie, în jurul orei 21:00. Autorii au indicat că a fost minat teritoriul uzinei metalurgice.  Un alt mesaj a parvenit miercuri, 23 martie, la ora 7:30. De această dată, în scrisoare scrie că obiectele explozive sunt plasate în clădirile a două magazine: Baikal și Masterok. La fața locului au intervenit specialiștii, care au verificat clădirile și teritoriile adiacente. Niciunul dintre mesajele primite în ultimele zile nu s-a confirmat”, au menționat reprezentanții așa numitului „Minister de Interne” din regiunea transnistreană.

Amintim că aproape toate școlile din Transnistria și alte instituții de învățământ din regiune au primit pe 21 martie amenințări în care se anunță că acestea sunt minate. Persoane necunoscute au cerut eliberarea regiunii transnistrene de „ocupația rusească”. Informația a fost confirmată de așa-numitul „Minister de Interne” de la Tiraspol. Mai târziu, instituția a anunțat că toți elevii din regiunea transnistreană vor învăța în regim online, începând cu marți, 22 martie.

Pe 22 martie, persoane necunoscute au anunțat că mai multe centre comerciale din Râbnița ar fi minate.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: