Amenințări în adresa unor școli din Bălți. Poliția: este un atac hibrid, păstrați-vă calmul
Full Article 2 minutes read

Amenințări în adresa unor școli din Bălți. Poliția: este un atac hibrid, păstrați-vă calmul

Inspectoratul General al Poliției (IGP) îndeamnă părinții și copiii din Bălți să-și păstreze calmul, în contextul în care recent pe un canal de Telegram anonim au fost distribuite mai multe mesaje cu amenințări în adresa mai multor instituții de învățământ din municipiu. IGP susține că acțiunile poartă un caracter hibrid, iar informațiile plasate pe rețele ar fi „false”.

Potrivit IGP, toate instituțiile abilitate ale statului s-au autosesizat și au inițiat măsurile corespunzătoare.

„Poliția califică aceste acțiuni drept un atac hibrid, menit să debusoleze cetățenii și să creeze panică în societate”, precizează IGP în nota informativă emisă pe 6 februarie.

Organele de drept anunță că întreprind „toate acțiunile necesare” pentru a elucida cine stă în spatele canalului de Telegram și scopul acestora.

De menționat că pe canalele telegram au apărut mai multe postări cu amenințări la adresa copiilor vorbitori de limbă rusă care studiază în instituțiile de învățământ din Bălți. Mesajele au început să apară de duminică, 4 februarie, scrie ESP. Autorii acestora au arătat cum se construiesc obiecte inflamabile și chiar au indicat ziua în care „va fi teroare” în 7 instituții de învățământ, potrivit sursei citate.

Amintim că, anterior, mesaje similare de amenințare au fost scrise despre școlile din Chișinău. Informația s-a dovedit apoi a fi falsă.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: