Ana Revenco, despre polițiștii prinși cu mită: „Nu voi tolera niciodată corupția”
Full Article 2 minutes read

Ana Revenco, despre polițiștii prinși cu mită: „Nu voi tolera niciodată corupția”

Ministrul Afacerilor Interne, Ana Revenco, a venit cu o reacție, după ce presa a relatat pe 20 și 21 septembrie, despre două cazuri, cu implicarea polițiștilor în acțiuni de corupție. Șefa de la MAI afirmă că nu va tolera astfel de acțiuni în rândul angajaților și îi îndeamnă pe aceștia să preîntîmpine „cu promptitudine” astfel de situații.  

Ana Revenco a mai declarat că fiecare angajat al Ministerului Afacerilor Interne care încalcă legea trebuie „să răspundă imediat în fața legii pentru toate fărădelegile comise”.

„Atunci când am început mandatul de ministru al Afacerilor Interne am anunțat că mă voi conduce în activitatea mea după câteva principii, iar unul dintre acestea este că nu voi tolera niciodată corupția în rândul angajaților, indiferent de funcția, vechimea sau numele lor (…) Este firesc să pretindem respect pentru uniforma de polițist, dar pentru aceasta și noi, la rândul nostru, trebuie să oferim respectul cuvenit meseriei pe care am ales-o”, a declarat Ana Revenco.

Pe 20 septembrie, Centrul Național Anticorupție (CNA) a anunțat că doi polițiști de patrulare din Cantemir ar fi cerut și ar fi primit 200 de euro de la un șofer, sub pretextul că acesta se afla în stare de ebrietate la volan. Ulterior, polițiștii i-ar fi ridicat actele mașinii, iar pentru a nu documenta cazul și a-i restitui permisul de conducere și pașaportul tehnic, ar fi cerut și primit banii.

Un alt caz cu implicarea unui polițist implicat în acțiuni ilegale a fost făcut public pe 21 septembrie. Acesta a fost reținut, fiind suspectat că  ar fi extorcat și primit peste o mie de euro, pentru a organiza procesul de eliberare a unui permis de conducere de categoria C și E.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: