Andrei Năstase propune un protest de amploare sau grevă generală în ziua validării mandatului Maiei Sandu
Full Article 2 minutes read

Andrei Năstase propune un protest de amploare sau grevă generală în ziua validării mandatului Maiei Sandu

Platforma Demnitate și Adevăr (DA) propune organizarea unui protest masiv sau chiar grevă generală pe 10 decembrie, ziua în care Curtea Constituțională urmează să valideze mandatul de președinte al Maiei Sandu. Anunțul a fost făcut pe 5 decembrie de către liderul formațiunii, Andrei Năstase. 

„Planul Platformei DA pentru declanșarea alegerilor anticipate în contextul ultimelor tentative de capturare a statului, de promovare a unei politici fiscale antisociale și de federalizare a Moldovei presupune ca în ziua validării mandatului noului președinte (10 decembrie) să se anunțe un protest de amploare sau chiar greva generală, însoțită de un protest masiv la Guvern și la președinție cu cererea și obținerea pașnică a demisiei imediate a președintelui Dodon și premierului Chicu”, a declarat Năstase.

Totodată, liderul Platformei DA propune ca, după demisia lui Igor Dodon, inaugurarea noului președinte se desfășoară a doua zi, 11 decembrie, în cadrul unei ședințe solemne a Parlamentului.

„Țara nu are motive și nici datoare nu îi este cu nimic lui Igor Dodon ca să aștepte data de 24 decembrie. În continuare președintele nou ales discută cu fracțiunile parlamentare și partidele politice despre situația din țară, despre necesitatea depășirii crizei sanitare și economice și cea mai potrivită modalitate de a dizolva acest Parlament”, a precizat Năstase.

Și vicepreședintele Platformei DA, Alexandr Slusari, a oferit detalii privind planul formațiunii.

Planul Platformei DA pentru depășirea acestui dezmăț Șordon este unu simplu:

1. Joi, 10 decembrie, va fi validat de…

Publicată de Alexandr Slusari pe Sâmbătă, 5 decembrie 2020

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: