Andrei Spînu anunță că preţul la energia electrică pentru consumatorii finali rămâne neschimbat
Full Article 50 second read

Andrei Spînu anunță că preţul la energia electrică pentru consumatorii finali rămâne neschimbat

Preţul la energia electrică rămâne neschimbat pentru consumatorii finali. Pentru 70% din consumul pe ţară a fost încheiat un contract cu Centrala de la Cuciurgan din regiunea transnistreană pentru 2 luni – iulie şi august, la preţul de 59.9 $/MWh. Despre aceasta a anunțat ministrul Infrastructurii și Dezvoltării regionale Andrei Spînu, pe 30 iunie. 

Oficialul a precizat că pentru 30% din consum a fost încheiat un contract cu AtomEnergo (companie de stat ucraineană), pentru luna iulie, la prețul de 77 USD/MWh.

Prețul mediu ponderat pentru luna iulie este de 65.03 USD/MWh.

Potrivit deciziei ANRE din 8 iunie consumatorii finali Premier Energy vor plătesc 2,64 lei pentru 1 kWh. Pentru consumatorii casnici ai FEE Nord, tariful este de 2,86 lei/kwh.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: