Andrei Spînu îi cere ANTA să verifice prețurile la biletele vândute în autogări, în contextul ieftinirii motorinei: „Nu vom permite abuzuri”
Full Article 3 minutes read

Andrei Spînu îi cere ANTA să verifice prețurile la biletele vândute în autogări, în contextul ieftinirii motorinei: „Nu vom permite abuzuri”

Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale (MIDR), Andrei Spînu, îi cere Agenției Naționale Transport Auto (ANTA) să prezinte un raport referitor la prețul biletelor vândute de către operatorii de transport în autogări, în contextul ieftinirii motorinei. „Nu vom permite abuzuri”, anunță ministrul pe pagina sa de Facebook.

Vicepremierul Andrei Spînu susține că a primit mai multe solicitări de la oameni de a verifica prețul biletelor pentru transportul inter raional și raional în contextul reducerii prețurilor la produsele petroliere. Ministrul Infrastructurii spune că prețul plafon pentru călătoria în transportul inter raional și raional ar trebui să scadă, după ce și carburanții se ieftinesc.

„În continuare, am solicitat ANTA să prezinte un raport referitor la prețul biletelor vândute de către operatorii de transport în autogări. Am solicitat, de asemenea, să se facă verificări dacă aceste prețuri plafon sunt respectate iar oamenii plătesc un preț corect. Nu vom permite abuzuri”, a scris ministrul Andrei Spînu.

Potrivit lui Spînu, săptămâna viitoare, în perioada 25-31 iulie, pentru călătoriile inter-raionale, moldovenii vor trebui să achite un tarif maxim de 98 de bani pentru un kilometru parcurs, iar pentru cele raionale – 1,08 lei pentru fiecare kilometru parcurs. Comparativ, la sfârșitul lunii, când se înregistrau prețuri maxime la carburanți, moldovenii achitau 1,05 lei pentru fiecare kilometru parcurs în cazul unei călătorii inter-urbane și 1,15 lei/km parcurs în cazul călătoriilor raionale.

Andrei Spînu îi cere ANTA să verifice prețurile la biletele vândute în autogări, în contextul ieftinirii motorinei: „Nu vom permite abuzuri”

Prețurile mari la carburanți au dictat, potrivit municipalității, și creșterea tarifului pentru călătoria cu transportul public municipal. Astfel, din 1 iulie, prețul unui bilet de călătorie cu troleibuzul sau autobuzul în capitală și în suburbii constituie 6 lei. Decizia CMC a fost contestată de Cancelaria de Stat. Dosarul se află în prezent la Judecătoria Chișinău, unde urmează a fi examinat.

De precizat că după atingerea unui nivel istoric maximal al prețurilor la carburanți, care au ajuns la 33,90 lei per litru la benzină și 32,46 lei/litru la motorina standard, începând cu a doua jumătate a lunii iunie, acestea au scăzut continuu. Prin urmare, benzina COR 95 înregistrează o descreștere a prețurilor pentru a 5-a săptămână consecutiv, iar motorina standard pentru a 4-a săptămână.

În acest weekend, prețurile maximale de comercializare cu amănuntul a produselor petroliere principale de tip standard sunt stabilite la nivelul de: 29,03 lei/litru – pentru benzina COR 95 (- 41 bani) și 28,11 lei/litru – pentru motorina standard (- 20 bani).


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: