Angajata Curții de Conturi care l-a acuzat pe Mihai Lupu de avansuri sexuale, învinuită de denigrare de o subalternă
Full Article 4 minutes read

Angajata Curții de Conturi care l-a acuzat pe Mihai Lupu de avansuri sexuale, învinuită de denigrare de o subalternă

O angajată a Curții de Conturi, a acuzat-o pe șefa sa, Tatiana Vozian, care recent la invinuit pe președintele instituției, Marian Lupu, de avansuri sexuale, că încearcă să o denigreze și să defăimeze. Femeia susține că a fost vizată de acțiuni ostile, precum denunțuri neîntemeiate la Centrul pentru combaterea traficului de ființe umane și Centrul Național Anticorupție, pentru că nu ar fi de acord cu viziunile șefei sale. Angajata CC a declarat că după ce a reclamat la Comisia de disciplină faptele lui Vozian, aceasta ar fi început să exercite presiuni asupra ei.  

Tatiana Bodrug, angajată a CC, a publicat o de declarație în care a denunțat faptul că ar fi supusă unor acțiuni ostile din partea șefei, Tatiana Vozian. Femeia a declarat că prin aceste acțiuni Vozian tinde să „să asuprească, să denigreze și să defăimeze, prin noi și noi acțiuni de intimidare îndreptate asupra celor care au o altă părere sau încearcă să își susțină viziunile și ideile”.

„Astfel, la un moment dat m-am pomenit în vizorul Centrului pentru combaterea traficului de fiinţe umane, deşi niciodată nu am avut de-a face cu această instituţie sau cu domeniul pe care-l administrează. Mi s-a comunicat că Centrul a reacţionat la o sesizare a unei angajate a CCRM. Ulterior, am depistat că, întâmplător sau nu, dar ofițerul care efectua investigaţii în cazul meu este prieten cu „Doamna”. Apoi, a urmat o adresare a „Doamnei” la Centrul Național Anticorupție, unde pretindea că eu aş avea atribuţie la o fraudă în valoare de două milioane de lei. Luni de zile m-am aflat, fără nici un motiv real, în vizorul CNA, ca până la urmă instituţia să constate că nu a fost vorba de careva delapidare, încălcări şi cu atât mai mult eu nu puteam avea atribuţie la o fraudă care nici nu a existat”, a scris aceasta pe pagina sa de Facebook.

Angajata Curții de Conturi a declarat că apogeul acțiunilor ostile față de ea a survenit atunci când Tatiana Vozian ar fi a început să exercite presiuni asupra ei pentru că a reclamat la Comisia de disciplină a Curţii de Conturi comportamentul său abuziv, incorect și ilegal.

„Printr-o cerere prealabilă, mi-a cerut să renunț la tot ce am afirmat în faţa Comisiei în raport cu Dumneaei, deşi eu nu am făcut decât să spun adevărul şi să încerc să îmi apăr drepturile. Mai mult ca atât, cu încălcarea tuturor normelor de etică şi legale admisibile, acoperindu-se cu paravanul de „liderism”, aceasta își permite în continuare să aibă un comportament intimidator, necolegial, lipsit de banală stimă și empatie”, a spus ea.

„Ştiu că „Femeia Lider” este în conflict deschis cu mai multe colege de la CCRM, pe care le hărţuieşte şi le intimidează din motive numai de ea cunoscute. Sper ca exemplu meu să vă determine și pe alți vizați să spună cine e în realitate aceasta, ce metode de lucru are şi cum se comportă cu colegii săi”, a adăugat Tatian Bodrug.

NM a solicitat un comentariu de la Tatiata Vozian în privința acuzațiilor care i se aduc, însă, deocamdată, nu am primit un răspuns.

***

Amintim că Tatiana Vozian, angajata Curții de Conturi care a candidat la funcția de președinte a instituției, îl acuză pe președintele instituției, Marian Lupu, de „avansuri sexuale” și că i-ar fi „pătat reputația” prin aplicarea „mustrării aspre” pe motiv că nu ar fi respectat Codul Etic al instituției”. Mai mult, aceasta susține că a provocat nemulțumirea șefului său pentru că ar fi dezaprobat relațiile amoroase din colectiv.

De cealaltă parte, Marian Lupu respinge acuzațiile. Potrivit ordinului privind sancțiunea disciplinară, Tatiana Vozian este acuzată că ar fi avut un comportament „agresiv”. Pe 12 aprilie, Curtea de Conturi a anunțat că Marian Lupu o va acționa în judecată pe subalterna sa.

Într-o reacție, Vozian l-a acuzat pe președintele Curții de Conturi că utilizează resursele administrative în interes personal.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: