Angajații de la „Spații Verzi” au protestat împotriva salariilor mici și a condițiilor „inumane” de muncă
Full Article 2 minutes read

Angajații de la „Spații Verzi” au protestat împotriva salariilor mici și a condițiilor „inumane” de muncă

Nemulțumiți de salariile mici și de condițiile „inumane” de muncă, zeci de angajați ai Asociației „Spații Verzi” au ieșit astăzi la protest. Oamenii s-au revoltat că ar activa în condiții inumane și s-au plâns că ar fi primit salariu cu câteva mii de lei mai puțin. Între timp, șefa asociației, Victoria Covali, a sugerat că protestul ar fi fost organizat de unul dintre angajați, „care este implicat în diverse scheme”, scrie NM.

Aproximativ 100 de muncitori s-au adunat astăzi în fața clădirii administrației. Aceștia s-au că au primit salarii parțiale pentru luna curentă, cu 2-3 mii de lei mai puțin. Muncitorii sunt de la Spații Verzi sunt nemulțumiți de condițiile în care trebuie să lucreze – în unele clădiri nu este apă, iar în altele acoperișul este spart.

Victoria Covali, care a condus asociația după demiterea lui Serghei Carp, a explicat pentru Agora că conducerea anterioară nu a asigurat angajaților condiții bune de muncă și a dat asigurări că actuala conducere a alocat deja bani pentru îmbunătățirea acestora.  Șefa de la Spații Verzi a respins acuzațiile manifestanților care susțin că nu și-au primit salariile integral și dă asigurări că banii au fost transferați conform contractului. Unii angajați, spune Covali, au primit chiar și o mărire de 3.000 de lei.

Covali bănuiește că protestul muncitorilor a fost organizat de unul dintre angajați, „care este implicat în diverse scheme”.

De asemenea, șeful asociației le-a reproșat muncitorilor că sunt văzuți des dormind în timp ce lucrează.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: