Angajații poliției – loviți cu picioarele și numiți cu cuvinte necenzurate: ce riscă 4 tineri din Criuleni
Full Article 2 minutes read

Angajații poliției – loviți cu picioarele și numiți cu cuvinte necenzurate: ce riscă 4 tineri din Criuleni

Trei tineri riscă până la 8 ani de închisoare pentru că ar fi numit cu cuvinte necenzurate și lovit angajații Poliției. Un alt tânăr riscă până la 3 ani de detenție. Și acesta ar fi aplicat lovituri oamenilor legii. 

Procuratura raionului Criuleni a finalizat urmărirea penală și a expediat în instanța de judecată două cauze penale de aplicare a violenței asupra angajaților poliției.

Primul caz, potrivit Procuraturii Generale, a avut loc pe 3 decembrie 2022, pe una din străzile raionului Criuleni.

Învinuitul, un tânăr de 27 de ani, fiind în stare de ebrietate alcoolică, i-a numit pe doi polițiști cu cuvinte necenzurate, potrivit procurorilor. Cei din urmă menționează că angajații Poliției se aflau în serviciu și examinau o sesizare privind conducerea de către o femeie a automobilului fără permis de conducere.

Tânărul este acuzat și că le-a aplicat polițiștilor mai multe lovituri cu picioarele. Acesta și-a recunoscut integral vinovăția. El riscă o pedeapsă în mărime de până la 1350 unităţi convenţionale sau muncă neremunerată în folosul comunităţii de până la 240 de ore, sau închisoare de până la 3 ani.

În cea de-a doua cauză penală sunt vizați 3 învinuiți în vârstă de 20, 28 și 32 de ani. S-a stabilit că aceștia pe 4 decembrie 2022, fiind în stare de ebrietate alcoolică, i-au numit pe doi polițiști cu cuvinte necenzurate, după care l-au îmbrâncit pe unul din ei și i-au aplicat o lovitură cu capul și pumnii peste diferite părți ale corpului. Angajatului Poliției i-a fost deteriorată și uniforma de serviciu.

Cei trei, potrivit procurorilor, aveau ca scop împiedicarea documentării unui caz inițiat de polițiști. Cei din urmă examinau sesizarea privind conducerea mijlocului de transport fără permis de conducere, fără plăcuțe de înmatriculare și cu suspecții de stare de ebrietate alcoolică în privința unuia din învinuiți (cel în vârstă de 20 de ani).

Cei trei tineri riscă o pedeapsă de până la 8 ani de închisoare.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la existența jurnalismului de calitate susținându-ne pe Patreon! În acest fel, puteți fi parte a schimbării în bine a Moldovei. Datorită sprijinului vostru, vom putea implementa și mai multe proiecte noi și importante. Vă punem la dispoziție 6 modalități de a ne sprijini. În schimb, vă oferim content exclusiv și cadouri plăcute. Accesați linkul pentru a deveni patronul nostru. Nu este deloc greu, în schimb este atât de plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: