DOC ANI a depistat încălcări în cazul magistratului Victor Micu: a votat în privința propriei persoane
Full Article 2 minutes read

DOC ANI a depistat încălcări în cazul magistratului Victor Micu: a votat în privința propriei persoane

Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a emis un act de constatare pe numele magistratului Victor Micu. Inspectorul de integritate a stabilit că magistratul a încălcat regimul juridic al conflictelor de interese. 

Micu a participat la o procedură de vot, în cadrul căreia a votat, inclusiv în privința propriei persoane, fără a respecta prevederile cadrului legal în materie de declarare a conflictelor de interese.

Ulterior, în rezultatul investigației desfășurate și în baza noilor modificări aduse la legislația ANI, inspectorul de integritate a stabilit că prin participarea la acest vot, subiectul a încălcat regimul juridic al conflictelor de interese, fără a-i aplica interdicții, deoarece acesta se află la prima abatere de la lege.


De menționat că Autoritatea a emis acte de constatare și pe numele unui funcționarului public cu statut special. Este vorba despre Radii Andronic, inspector principal Biroul Vamal Nord. Cel din urmă nu ar fi respectat regulile de declarare a averii și intereselor personale.

De menționat că, subiecții vizați au dreptul de a contesta actele de constatare, care la moment nu sunt definitive.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: