Animalele domestice din Rusia vor putea fi vaccinate împotriva noului coronavirus
Full Article 2 minutes read

Animalele domestice din Rusia vor putea fi vaccinate împotriva noului coronavirus

Animalele domestice din Federația Rusă ar putea primi vaccinuri împotriva COVID-19. Rossselhoznadzor susține că primele preparate ar putea apărea în toamnă. Acestea vor fi oferite în primul rând fermelor unde sunt crescute nurci, scrie RBC.

Potrivit șefului Rosselhoznadzor Serghei Dankvert, după izbucnirea pandemiei de COVID-19, instituția în colaborare cu Ministerul Apărării, a efectuat un studiu și a elaborat un test care permite depistarea infecției atât la oameni, cât și la animale. Până în prezent, au fost testate pozitiv două pisici din Moscova și Tiumeni.

„În prezent lucrăm asupra creării unui vaccin pentru animale împotriva noului coronavirus”, a precizat șeful Rosselhoznadzor.

Oficialul susține că este prea devreme pentru a anunța data începerii producerii la scară largă a vaccinului, însă primele preparate pentru testări ar putea fi gata în toamnă.

„Vaccinul este necesar în primul rând pentru nurci, pentru că în Regatul Țărilor de Jos și în Danemarca, din cauza coronavirusului, au fost nimicite câteva milioane de jderi, infecția se răspândește foarte repede printre ei”, a precizat Dankvert.

De asemenea, oficialul a amintit că nurcile pot transmite virusul oamenilor: primul caz de acest fel a fost înregistrat în Regatul Țărilor de Jos în mai: un muncitor de la o fermă de nurci s-a infectat.

Vaccinul va fi universal pentru toate animalele vulnerabile în fața COVID-19. Preparatul va fi oferit în primul rând fermelor, însă șeful Rosselhoznadzor nu exclude că „peste un timp” oamenii vor vrea să își vaccineze și animalele domestice, iar în cazul în care va exista cerere, preparatele vor fi disponibile și în clinicile veterinare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: