ANRE se întrunește în ședință. Cu cât va crește tariful la energie electrică?
Full Article 2 minutes read

ANRE se întrunește în ședință. Cu cât va crește tariful la energie electrică?

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) se va întruni pe 8 iunie în ședință. În cadrul acesteia, vor fi examinate și supuse spre aprobare deciziile cu privire la tarifele pentru serviciul de distribuție a energiei electrice prestat de către Î.C.S. „Premier Energy Distribution” și privind prețurile reglementate de furnizare a energiei electrice de către Î.C.S. „Premier Energy” și „Furnizarea Energiei Electrice Nord”.

Potrivit documentelor, tariful pentru consumatorii casnici Premier Energy va constiui 2,64 lei pentru 1 kWh, în loc de 2,71/kwh. Creșterea va reprezenta 21,6%.

Pentru consumatorii casnici ai FEE Nord, tariful va constitui 2,86 lei/kwh, în loc de 2,93 lei/kwh – o creștere cu 13,9%.

În ambele cazuri s-a ținut cont de devierile negative ale tarifului – 684 mln lei în cazul Premier Energy și 170 mln lei pentru FEE Nord.

Cursul dolarului, calculat la formularea tarifului, constituie 18,36 lei /$1 și nu 19 lei, așa cum a solicitat Premier Energy.

Tariful va intra în vigoare pe 1 iunie, adică retroactiv.

***

Cea mai recentă majorare a tarifului la energia electrică pentru consumatorii Premier Energy a avut loc pe 1 aprilie – de la 1,51 la 2,17 lei per kwh. În cazul consumatorilor casnici ai FEE Nord – de la 2,08 la 2,51 lei.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: