ANRE decide astăzi dacă aprobă solicitarea Moldovagaz de majorare a tarifului la gaz până la 24 lei per m3
Full Article 2 minutes read

ANRE decide astăzi dacă aprobă solicitarea Moldovagaz de majorare a tarifului la gaz până la 24 lei per m3

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) anunță pentru marți 31 MAI, ora 17:.30, desfășurarea ședinței publice în cadrul căreia va fi examinat și supus spre aprobare proiectul de hotărâre privind majorarea tarifului pentru livrarea gazelor naturale.

Amintim că pe 25 mai SA „Moldovagaz” a înaintat Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) o cerere privind creșterea tarifului mediu pentru furnizarea gazelor naturale consumatorilor finali la prețuri reglementate pentru anul 2022.

Astfel conform proiectul calculelor prezentate, tariful la gazele naturale furnizate la punctele de ieșire din rețelele de distribuție de presiune joasă se propune să fie majorat de la 14. 060 de lei până 22. 229 pentru o mie de metri cubi sau cu 58,1% mai mult. Cu TVA, prețul la gaz ar putea costa 24 de lei pe m3.

Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, consideră solicitarea Moldovagaz de majorare a tarifului la gaz „un pic exagerată”. Cu toate acestea, el a declarat că, tarifele actuale nu acoperă costul gazului achiziționat de la Gazprom.

În prezent, tariful la gazele naturale este de 15,18 lei pentru un metru cub de gaz, cu TVA inclus.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: