ANRE spune că va examina „minuțios” cererea de majorare a tarifului la căldură și lumină
Full Article 2 minutes read

ANRE spune că va examina „minuțios” cererea de majorare a tarifului la căldură și lumină

După ce Termoelectrica a cerut Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) să majoreze tariful pentru energia termică livrată consumatorilor pentru 2023, cea din urmă vine cu unele precizări. Agenția menționează că s-a solicitat să fie majorat prețul și pentru energia electrică produsă. ANRE dă asigurări că va interveni cu ajustări de preț „doar în cazul existenței unor premise financiar-economice pe deplin argumentate”.

Agenția spune pe 6 februarie că a recepționat cererea de la Termoelectrica.

În continuare, Agenția declară că va examina „detaliat și minuțios cererea prezentată și cifrele invocate de către operator”.

„Urmare a analizei efectuate, ANRE va adopta o decizie privind acțiunile care vor fi întreprinse în continuare, informând publicul despre acestea”, se arată într-o declarație a Agenției.

Totodată, reprezentanții ANRE dau asigurări că „regulatorul va interveni cu ajustări a prețurilor și tarifelor în vigoare doar în cazul existenței unor premise financiar-economice pe deplin argumentate și justificate”.

De menționat că Termoelectrica solicită un tarif la energia termică cu 782 de lei mai mare pentru o gigacalorie, de la 2.854 de lei (cât este în prezent) până la 3.636 de lei.

Tariful la energia electrică solicitat de Termoelectrica este de 5,65 fără TVA. În prezent, tariful constituie 4,54.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: