ANTA a publicat informații noi privind călătoriile în Ucraina, Polonia și Slovenia
Full Article 2 minutes read

ANTA a publicat informații noi privind călătoriile în Ucraina, Polonia și Slovenia

Agenția Națională Transport Auto (ANTA) a publicat pe 25 iunie informații noi privind călătoriile în Polonia, Ucraina și Slovenia. 

Astfel, cetățenii Republicii Moldova sunt informați că, potrivit celor mai recente informații, pe teritoriul Republicii Polone nu este admisă efectuarea transportului rutier de persoane prin servicii regulate sau ocazionale pentru statele non-UE, în prezent fiind în proces reluarea curselor regulate cu unele state din cadrul UE. Tranzitarea teritoriul țării poate fi realizată cu notificarea prealabilă prin canale diplomatice.

Slovenia. Conform informației recepționate din partea autorităților slovene, pentru tranzitarea teritoriul de către cetățenii statelor non-UE nu există nici o restricție sau condiții speciale. Referitor la reluarea transportului rutier de persoane prin servicii regulate sau ocazionale, autoritățile de la Chișinău nu au primit, deocamdată, informații oficiale din partea organelor competente slovene, luând în considerație faptul că, pe data de 19 iunie Institutul Național de Sănătate Publică a inclus Republica Moldova în lista statelor cu situație epidemiologică înrăutățită.

Ucraina. Pe data de 22 iunie curent a intrat în vigoare Hotărârea nr. 500 a Cabinetului de Miniștri potrivit căreia tranzitarea Ucrainei poate fi efectuată respectând următoarele condiții:

– intrarea pe teritoriul Ucrainei va fi permisă cetățenilor străini doar în cazul prezentării poliței de asigurare, care va servi drept garanție pentru achitarea cheltuielilor legate de tratarea coronavirusului COVID-19 sau plasării în spațiile de observație (carantină);

– tranzitarea teritoriului Ucrainei în ambele sensuri de către cetățenii străini, inclusiv și de către cetățenii Republicii Moldova, poate fi realizată în baza prezentării unei dovezi a faptului că tranzitarea va fi efectuată pe parcursul a două zile. Drept exemplu poate servi biletul de călătorie cu autocarul

– în lista persoanelor care nu cad sub obligațiunea plasării în spațiile de observație (carantină) sau autoizolare pentru o perioadă de 14 zile au fost incluși și conducătorii autocarelor de curse internaționale regulate de persoane.

Mai multe informații despre persoanele care au voie să intre pe teritoriul Republicii Moldova, dar și privind călătoriile cetățenilor noștri în alte țări, puteți găsi AICI.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: