ANTA va monitoriza unitățile de transport în ziua alegerilor prezidențiale. Ce restricții au impus?
Full Article 2 minutes read

ANTA va monitoriza unitățile de transport în ziua alegerilor prezidențiale. Ce restricții au impus?

Agenția Națională Transport Auto (ANTA) va monitoriza unitățile de transport în ziua alegerilor prezidențiale pentru a evita transportarea organizată a alegătorilor la secțiile de votare.

În ziua alegerilor prezidențiale din Moldova, 15 noiembrie, ANTA se va asigura că de la 7:00 la 21:00 vehiculele cu mai mult de 8 locuri pentru pasageri nu circulă prin țară. După cum a anunțat ANTA pe 12 noiembrie într-un comunicat de presă, acest lucru nu este valabil pentru transportul rutier de persoane prin curse regulate.

„ANTA solicită operatorilor de transport rutier și persoanelor fizice, proprietari de vehicule cu o capacitate mai mare de 8 persoane, să respecte cu strictețe rezoluția CEC pentru a asigura desfășurarea fără probleme a alegerilor prezidențiale din Moldova”, se arată în comunicatul agenției.

Amintim că conform deciziei Comisiei Electorale Centrale, candidaților și altor persoane care acționează în interesul candidaților în ziua alegerilor li se interzice organizarea transportului pentru a aduce alegătorii la secțiile de votare. Transportul este considerat o încercare de mituire a alegătorilor și este pedepsit cu o amendă de până la 42,5 mii lei sau cinci ani de închisoare pentru persoane fizice și pentru persoane juridice – o amendă de până la 300 mii.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: