Antrenamente neautorizate și împușcături în regiunea transnistreană. Reacția Chișinăului
Full Article 1 minutes read

Antrenamente neautorizate și împușcături în regiunea transnistreană. Reacția Chișinăului

Împușcături au fost auzite pe malul stâng al Nistrului, pe 22 decembrie. Biroul politici de reintegrare a confirmat pentru NM că focurile de armă au fost trase de militarii ruși staționați ilegal în regiunea transnistreană, care făceau antrenamente. Autoritățile de la Chișinău au menționat că acțiunile nu au fost coordonate cu Comisia Unificată de Control (CUC).

Împușcăturile au fost auzite în apropierea satelor Gâsca și Corjova și au fost efectuate în cadrul unor exerciții neautorizate. Șeful delegației Republici Moldova în Comisia Unificată de Control Sergiu Golovaci a confirmat pentru portalul Zona de Securitate că împușcăturile au durat aproximativ 40 de minute.

Într-o reacție pentru NM, Biroul politici de reintegrare a declarat că va fi abordat la următoarea ședință a CUC.

Subiectul va fi abordat la următoarea ședință a CUC, în cadrul căreia Delegația Republicii Moldova va reitera poziția sa neschimbată privind inadmisibilitatea desfășurării acțiunilor militare unilaterale în perimetrul Zonei de Securitate, care prin felul lor pot provoca destabilizare în regiune, precum și panică în rândul populației”, a precizat Biroul.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: