Anul acesta vor începe lucrările de renovare a căii ferate Chișinău-Ungheni
Full Article 1 minutes read

Anul acesta vor începe lucrările de renovare a căii ferate Chișinău-Ungheni

Până la sfârșitul anului curent vor începe lucrările de renovare a căii ferate Chișinău – Ungheni. Anunțul a fost făcut, pe 11 iunie, de vicepremierul Nicu Popescu, ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene. Potrivit oficialului, renovarea căii ferate va permite creșterea vitezei de deplasare a trenului. 

Popescu menționează că, în cadrul vizitei la Paris, a avut întrevederi cu reprezentanții companiilor private franceze.

„În contextul eforturilor noastre de a atrage noi investiții, m-a bucurat decizia companiei Qair, după vizita din luna aprilie la Chișinău, de a dezvolta un proiect de circa 100 megawați în domeniul energiei regenerabile. Am convenit, de asemenea, accelerarea proiectului de renovare a căii ferate Chișinău – Ungheni de către un consorțiu condus de compania Alstom, lucrările urmând să înceapă până la sfârșitul anului curent, ceea ce va permite creșterea semnificativă a vitezei de deplasare”, a scris vicepremierul, pe Facebook.

Oficialul mai spune că a avut un dialog și cu reprezentatul companiei Airbus: „Am discutat despre posibilitatea inițierii unor proiecte concrete în timpul apropiat”.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: