Anulare. Bolea a numit un alt șef la Colegiul agroindustrial din Ungheni: concursul precedent a fost viciat
Full Article 2 minutes read

Anulare. Bolea a numit un alt șef la Colegiul agroindustrial din Ungheni: concursul precedent a fost viciat

Noul ministru al Agriculturii, Vladimir Bolea, l-a numit șef interimar la Colegiul agroindustrial din Ungheni pe Vitalie Sîrbu. Asta chiar dacă la concursul de angajare cele mai multe puncte le adunat Ion Oboroc. Informația a fost făcută publică de către jurnalistul Dumitru Ciorici. Contactați de NM, reprezentanții Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare au explicat cele întâmplate prin faptul că rezultatele concursului organizat de fostul ministru ar fi fost viciate.

Pentru NM, reprezentanții Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare au precizat că în urma anunțării rezultatului concursului au fost depuse două contestații.

Un grup de lucru a examinat contestațiile. Astfel, în cadrul procedurii de examinare, inclusiv după audierea tuturor părților, grupul a constatat că rezultatele concursului au fost viciate.

„Acest lucru este argumentat prin aprecierea înaltă a fostului director de către unii membri ai comisiei cu care avea relații de subordonare în raportul de muncă. În același timp, contracandidatul a înregistrat note foarte joase, fiind depreciat semnificativ și neargumentat”, comunică Ministerul.

Astfel se menționează că s-a decis anularea rezultatelor concursului și desfășurarea repetată a probei interviului cu ambii candidații, dar cu noi membri ai comisiei.

Între timp, pe data de 19 iulie a expirat mandatul lui Ion Oboroc.

„Astfel, în urma consultărilor cu cadrele didactice, Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare a decis nominalizarea dlui Sîrbu pentru funcția de director interimar până la desfășurarea etapei repetate de concurs”, au ținut să precizeze reprezentanții Ministerului.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: