Anularea „secretului offshore”, votată în lectură finală
Full Article 50 second read

Anularea „secretului offshore”, votată în lectură finală

Inițiativa legislativă, care urmărește anularea secretului „offshore”, a fost aprobată în lectură finală, cu votul a 74 de deputați.

Proiectul conține modificări la Legea privind înregistrarea de stat a persoanelor juridice și a întreprinzătorilor individuali. Principalele prevederi ale documentului se referă la obligativitatea Agenției Servicii Publice de a asigura vizualizarea publică a informației din Registrul de stat cu privire la beneficiarii efectivi în resursele și platformele existente de publicare a datelor deschise despre companii.

Autorii susțin că această inițiativă va contribui la prevenirea corupției și a evaziunii fiscale, prin promovarea  transparenței în societate, dar și asigurarea și garantarea deplină a dreptului constituțional al cetățenilor la informația de interes public.

Potrivit datelor prezentate de autorii proiectului, în perioada anilor 2017 – 2021, în Republica Moldova au intrat peste 12 miliarde de lei din jurisdicții cu risc sporit, iar înapoi către jurisdicții cu risc sporit au fost transferați aproape 200 de milioane.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: