Amenzi până la 10 000£ pentru încălcarea carantinei în Marea Britanie
Full Article 1 minutes read

Amenzi până la 10 000£ pentru încălcarea carantinei în Marea Britanie

Cetățenii din Marea Britanie care încalcă măsura izolării riscă amenzi de până la 10.000 de lire sterline. Persoanele care au fost testate pozitiv pentru coronavirus sau sunt contacți direcți cu o persoană confirmată pozitiv cu COVID-19 sunt obligate să stea în carantină. 

Potrivit unui studiu comandat de executivul britanic s-a constatat că doar 18% dintre persoanele care aveau simptome au intrat în izolare.

De luni, încălcarea măsurii izolării devine ilegală, cu amenzi începând de la 1 000 de lire sterline până la 10 000 de lire sterline. Polițiștii pot verifica dacă cetățenii respectă aceste reguli. Legea se aplică persoanelor care au fost testate pozitiv pentru coronavirus sau cărora medicii le-au recomandat să se autoizoleze deoarece au fost în contact strâns cu cineva care a contractat virusul, potrivit digi24.ro.

De asemenea, guvernul britanic a lansat joi o aplicaţie de monitorizare a localizării persoanelor testate pozitiv pentru COVID-19 în Anglia şi Ţara Galilor şi a încurajat populaţia să o instaleze pe telefoanele mobile pentru a primi alerte despre proximitatea faţă de o asemenea persoană, contribuind astfel la limitarea răspândirii noului coronavirus.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: