Apple, Google și Tesla, Dell și Microsoft, acționați în judecată. Sunt acuzați de moartea unor copii din Africa
Full Article 2 minutes read

Apple, Google și Tesla, Dell și Microsoft, acționați în judecată. Sunt acuzați de moartea unor copii din Africa

Companiile Tesla, Apple, Alphabet (care aparține Google), Microsoft şi Dell au fost acționați în judecată, fiind acuzaţi de complicitate la moartea unor copii africani, siliţi să muncească în mine de cobalt, metal folosit la producerea de telefoane inteligente şi computere, relatează Meduza

O acţiune în judecată împotriva celor cinci mari giganți tehnologici a fost înregistrată la un tribunal din Washington. Inițiativa vine din partea a 14 familii din Republica Democrată Congo, ai căror copii au murit sau au fost răniţi grav în minele de cobalt. Acestea susțin că cele cinci companii știau despre utilizarea ilegală a muncii copiilor, în condiții periculoase.

Reclamanții cer giganților tehnologici să creeze un fond special, din care să fie plătit tratamentul victimelor care au avut de suferit, precum și daunele morale ale păgubiților. Suma nu a fost anunțată.

Într-un comunicat, compania Dell susţine că nu a ştiut de aceste operaţiuni ale furnizorilor săi şi că a lansat o anchetă. Celelalte grupuri nu au comentat până acum trimiterea lor în judecată din această cauză.

Mai mult de jumătate din producţia mondială de cobalt provine din minele congoleze. Amnesty International a anunțat încă în 2016 despre bănuielile că în acest mine lucrează copii începând cu vârsta de șapte ani.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: