„Apreciem acest ajutor prompt și generos”. Maia Sandu mulțumește României pentru livrarea energiei electrice către Moldova
Full Article 2 minutes read

„Apreciem acest ajutor prompt și generos”. Maia Sandu mulțumește României pentru livrarea energiei electrice către Moldova

Șefa statului Maia Sandu a venit cu un mesaj de mulțumire după ce România a decis să vândă electricitate Republicii Moldova. În același timp, președinta a îndemnat cetățenii să economisească lumina pe cât este posibil.

„Mulțumim, România! Apreciem acest ajutor prompt și generos, într-un moment de mare încercare pentru noi. Îndemn cetățenii să economisească, pe cât este posibil, energia electrică și le mulțumesc celor care au răspuns deja apelului autorităților. Facem acest efort împreună, pentru a nu rămâne fără curent, pentru a reduce costurile, dar și pentru viitorul nostru liber. Împreună vom trece de iarna aceasta și vom ieși din ea mai puternici”, a declarat Maia Sandu.

Precizăm că decizia Guvernului României vine după ce Ucraina a sistat livrările de curent din cauza atacurilor rusești cu rachete, de la începutul acestei săptămâni.

În această noapte România începe furnizarea de energie electrică către Republica Moldova. Anunțul a fost făcut de ministrul român al Energiei, Virgil Popescu, care a menționat că compania românească Hidroelectrica și Energocom, companie desemnată de Guvernul Republicii Moldova, au semnat pe 13 octombrie un contract de furnizare – 100 MW.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: