Aproape 2000 de obiecte explozive, depistate anul acesta în Ștefan Vodă, Hîncești, Ialoveni, Căușeni și Anenii Noi
Full Article 1 minutes read

Aproape 2000 de obiecte explozive, depistate anul acesta în Ștefan Vodă, Hîncești, Ialoveni, Căușeni și Anenii Noi

1 830 de obiecte explozive au fost identificate, neutralizate și ulterior distruse de către geniștii Armatei Naţionale în mai multe localități, în perioada ianuarie-septembrie. 230 dintre acestea au fost descoperite doar în ultima lună.

Potrivit ofiţerului superior al serviciului geniu, căpitan Ivan Cornegruţa, cea mai mare cantitate de muniții, 178 de mine antipersonal şi focoase de proiectile, a fost depistată într-un câmp arabil din apropierea localității Viişoara, raionul Ştefan Vodă.

Obiectele explozive, care datau din perioada celui de-al Doilea Război Mondial, au fost identificate, neutralizate și ulterior distruse la centrul de instruire al Batalionului geniu de către echipa de genişti, condusă de locotenentul major Nicolai Chilaru.

Sursa a specificat că, cele mai multe muniții neexplodate au fost depistate în localităţi din raioanele Hînceşti, Ştefan Vodă, Căuşeni, Ialoveni şi Anenii Noi.

Ministerul Apărării atenţionează că în zonele în care există sau se presupune existenţa unor muniţii, cetățenii sunt rugaţi să anunțe autorităţile locale. În cazul depistării unor obiecte explozive neidentificate, este categoric interzisă atingerea muniţiilor cu mâna sau cu alte obiecte, lovirea sau mişcarea muniţiilor găsite în pământ sau la suprafaţă, demontarea focoaselor sau altor componente.

obiecte explozive, munitii, armata, militari

army.md

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: