Arena Chișinău ar putea fi dată în exploatare la toamnă. Spînu: „Este o prognoză realistă”
Full Article 2 minutes read

Arena Chișinău ar putea fi dată în exploatare la toamnă. Spînu: „Este o prognoză realistă”

Arena Chișinău ar putea fi deschisă în toamna anului 2022. O declarație în acest sens a fost făcută de ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, care anterior anunțase că aceasta urma să fie deschisă în primăvara acestui an. 

Viceprim-ministrul Spînu a declarat că deschiderea arenei în toamna acestui an „este o prognoză realistă”. Acesta a precizat că „atât timp cât a fost construită, ea trebuie și gestionată”, a comunicat Spînu la emisiunea „Cutia Neagră”, de la TV8.

Amintim că ideea construcției Arena Chișinău a fost făcută publică în martie 2018, când la guvernare era PDM. Cetățenilor Republicii Moldova li s-au promis că exact peste un an vor avea un complex sportiv cu o sală polivalentă, piscină olimpică și club de tenis.

Conform prevederilor documentului, partenerul privat se angaja să execute lucrări de proiectare și construcție a arenei polivalente, inclusiv dotarea cu mobilier, instalarea de accesorii şi echipamente, construcția căilor de acces, ș.a. Proiectul a fost estimat la 43,3 milioane de euro. Banii urmau să fie investiți de compania turcă și urmau să fie returnați acesteia timp de 12 ani, în rate, din veniturile obținute din activitatea sălii și din bugetul de stat.

La mijlocul lunii martie, în Parlament au avut loc audieri privind Arena Chișinău, în cadrul cărora s-a menționat că obiectivul este gata într-o proporție de circa 98%, însă nu sunt amenajate căile de acces.

Arena Chișinău urma să fie deschis la data de 1 mai 2020.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: