Arest la domiciliu, pentru Alexandru Gheorghieș. Magistrații au schimbat măsura de arest preventiv
Full Article 2 minutes read

Arest la domiciliu, pentru Alexandru Gheorghieș. Magistrații au schimbat măsura de arest preventiv

Magistratul Curţii de Apel Bălţi Alexandru Gheorghieș, învinuit pentru îmbogăţire ilicită, a fost plasat în arest la domiciliu. În privinţa complicelui judecătorului, magistraţii au dispus înlocuirea arestului la domiciliu cu măsura preventivă liberare provizorie sub control judiciar, pe un termen de 30 zile. Decizia a fost luată în după amiaza din 2 decembrie, de către magistraţii Judecătoriei Chişinău, sediul Ciocana.

„Deşi procurorii anticorupţie au prezentat probe noi care justifică actualitatea riscurilor ce impun necesitatea aflării judecătorului şi a complicelui acestuia în arest preventiv şi respectiv arest la domiciliu, magistraţii au dispus admiterea în partea demersului procurorului.  Prin urmare, măsura preventivă sub formă de arest preventiv aplicată în privinţa judecătorului din cadrul Curţii de Apel Bălţi a fost înlocuită cu arest la domiciliu, pe un termen de 30 zile”, menționează Procuratura într-un comunicat.

Procurorii anticorupţie anunță că vor contesta cu recurs încheierile judecătorului de instrucţie la Curtea de Apel Chişinău, în termen de 3 zile.

Amintim că, în cadrul ședinței din 16 noiembrie, Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a aprobat inițierea urmăririi penale în cazul judecătorului Alexandru Gheorghieș, numit în 2016 în funcția de președinte al Curții de Apel Bălți.

Magistratul este cercetat pentru îmbogățire ilicită. Astfel, procurorii anticorupție, în comun cu ofițerii SIS, au constatat existența bănuielii rezonabile că, începînd cu anul 2014 și pînă în prezent, magistratul a deținut și folosit prin intermediul persoanelor terțe bunuri care nu au fost incluse în declarația de avere și interese personale și care depășesc substanțial valoarea mijloacelor dobândite oficial pe parcursul exercitării funcției de judecător.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: