Arina Spătaru a părăsit Platforma DA: „Nu știu de ce am decis să stau într-o mlaștină până la capăt”
Full Article 2 minutes read

Arina Spătaru a părăsit Platforma DA: „Nu știu de ce am decis să stau într-o mlaștină până la capăt”

Fosta deputată a Platformei Demnitate și Adevăr (DA) Arina Spătaru a părăsit formațiunea. Informația a fost confirmată de către aceasta, în seara de 16 septembrie. 

Ex-parlamentara a menționat, pe pagina sa de Facebook, că decizia de a părăsi partidul a fost luată încă în luna februarie.

„Astăzi, la ședința consiliului OT Bălți oficial mi-am luat rămas-bun de la colegii mei din Platforma DA. De fapt, decizia de a pleca am luat-o încă de prin februarie. Nu știu de ce am decis pe atunci să stau literalmente într-o mlaștină până la capăt. Știm cu toții că a spune adevărul nu este întotdeauna util, nu întotdeauna convenabil. De astăzi, măcar pot să-mi spun mie adevărul”, a scris Arina Spătaru.

În decembrie 2015 Arina Spătaru s-a lansat în politică, fiind aleasă președinta Organizației teritoriale Bălți a Partidului Platforma Demnitate și Adevăr. În 2017 a devenit membră a Biroului Politic Permanent al partidului. A devenit, în urma scrutinului din februarie 2019, deputat pe lista Blocului ACUM. În septembrie 2019 s-a retras din biroul politic al Platformei DA, invocând că opiniile sale nu sunt luate în considerare în cadrul formațiunii politice.

În ianuarie 2021, membrii Consiliului organizației teritoriale Bălți din cadrul Platofrmei DA au propus-o la funcția de președinte al formațiunii.

Ședința Congresului Platformei DA, în cadrul căreia va fi aleasă noua conducere a formațiunii, se va desfășura în data de 12 decembrie 2021. În prezent, președinte interimar al partidului este Dinu Plângău, după ce întreaga conducere a Platformei DA a demisionat, la scurt timp după alegerile parlamentare din iulie 2021. În cadrul scrutinului, Platforma DA a obținut 2,33% din voturi, insuficient pentru a accede în Parlament.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: