Arina Spătaru cere CEC-ului extinderea termenului de depunere a actelor pentru înregistrarea candidaților la funcția de primar
Full Article 2 minutes read

Arina Spătaru cere CEC-ului extinderea termenului de depunere a actelor pentru înregistrarea candidaților la funcția de primar

Candidata la fotoliul de primar al municipiului Bălți, Arina Spătaru, solicită Comisiei Electorale Centrale (CEC) extinderea cu 48 de ore a termenului de depunere a actelor pentru înregistrarea candidaților la funcția de primar. O cerere în acest sens a fost depusă pe 21 octombrie. Spătaru declară că CEC-ul nu a ținut cont de particularitățile petrecerii procedurii de colectare a semnăturilor pentru candidații independenți la alegerile locale noi din Bălți.

„Pe 1 octombrie a fost constituită CECE 2, iar listele au fost eliberate pe 4 octombrie. Anume aceste două zile, care au fost ignorate de către CEC, atunci când a fost elaborat Programul Calendaristic pentru desfășurarea alegerilor în Bălți, îmi sunt necesare ca să pot colecta ultima mie de semnături. 48 de ore pentru democrație contează”, a scris Arina Spătaru.

Într-un comunicat emis de CEC, se precizează că mâine, 22 octombrie, este ultima zi de depunere a actelor pentru înregistrarea candidaților la funcția de primar. În termen de 7 zile, acestea vor fi examinate, fiind adoptată decizia de înregistrare sau refuzul a fi înregistrate.

În cazul candidatului independent, persoana va prezenta organului electoral liste de subscripție cu semnăturile susținătorilor, în număr de 5 la sută din totalul alegătorilor din circumscripție, dar nu mai puţin de 150 de persoane şi nu mai mult de 10 000 de persoane.

Până în prezent Consiliul Electoral al Cirumscripției Electorale (CECE) i-a înregistrat în competiția electorală pe Boris Marcoci (PAS), Ion Starciuc (PACE), Alexandr Nesterovschi (BCS), Maxim Burduja (PUN), Nicolai Grigorișin, candidat independent și Ivan Tulburi (PL). În proces de examinare este dosarul depus de ex-deputatul român Mihai Rizea, din partea Partidului Politic „Noi”.

Alegeri locale anticipate vor avea loc la Bălți la 21 noiembrie anul curent.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: