Armata Națională va desfășura un exercițiu cu participarea militarilor din Moldova, România, Marea Britanie și Irlanda
Full Article 1 minutes read

Armata Națională va desfășura un exercițiu cu participarea militarilor din Moldova, România, Marea Britanie și Irlanda

Armata Națională va desfășura exercițiul multinațional „JCET-2022”(Joint Combined Exchange Training),  la care vor participa militari din Republica Moldova, România și Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord. Acțiunea va avea loc la centrele de instruire ale Armatei Naționale, în perioada 10-21 octombrie curent.

Potrivit Ministerului Apărării, exercițiul JCET are ca scop dezvoltarea capabilităţilor pentru executarea misiunilor și creșterea nivelului de interoperabilitate între contingentele participante.

„Joint Combined Exchange Training” a fost planificat anul trecut și se desfăşoară în conformitate cu planul de instruire al Armatei Naţionale pentru anul 2022”, menționează Ministerul Apărării.

În context, instituția informează cetățenii că tehnica militară urmează să se deplaseze din unități la centrele de instruire ale Armatei Naționale pentru a participa la antrenamente.

„Rugăm cetățenii care observă vehicule militare deplasându-se pe drumurile naționale, să nu distribuie imaginile în mediul online, pentru a evita apariția știrilor false”, menționează sursa citată.

Militarii din Armata Națională participă la „JCET” începând cu anul 2009


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: