Moscova acuză Kievul că armata ucraineană a bombardat un pod strategic pentru Rusia cu rachete trimise de americani
Full Article 2 minutes read

Moscova acuză Kievul că armata ucraineană a bombardat un pod strategic pentru Rusia cu rachete trimise de americani

Cinci dintre cele șase rachete trase de Forțele Armate ale Ucrainei pe un pod peste râul Nipru de importanță strategică de lângă Herson au fost doborâte de sistemele de apărare aeriană, transmit forțele rusești. A șasea rachetă a explodat în apropierea podului, a declarat marți serviciul de presă al administrației militaro-civile din regiune, potrivit TASS.

Un grup de experți se află la fața locului pentru a evalua consecințele.

Au fost șase rachete. Cinci rachete au fost doborâte de apărarea aeriană, una a explodat în apropierea podului. Acesta este un obiect civil și strategic foarte important – podul Antonovski, care leagă Hersonul de Aleoșki. Aceasta este ieșirea din Herson pe cealaltă parte a Niprului. Dacă este distrus, cea mai apropiată oportunitate de a se deplasa este în Kahovka, aceasta fiind la 90 km distanță, de-a lungul barajului. Podul este un obiect foarte important. Traficul nu a fost perturbat. De la acest pod există o autostradă spre Crimeea, spre coasta Azov, spre partea noastră de pe coasta Mării Negre”, a precizat sursa.

Potrivit șefului adjunct al administrației militaro-civile din regiune, Kirill Stremousov, Ucraina a bombardat podul peste Nipru cu sistemele americane de rachete HIMARS. Potrivit autorităților rusești nu au existat victime în urma atacului.

Deocamdată, Ucraina nu a comentat această situație.

De menționat că tot astăzi, militarii ruși au atacat cu rachete orașul Kramotorsk din Ucraina. Cel puțin o persoană a murit și au izbucnit mai multe incendii într-un bloc de locuit.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: