Arme neletale, deținute ilegal, erau vândute pe internet cu până la 4 mii de lei (VIDEO)
Full Article 1 minutes read

Arme neletale, deținute ilegal, erau vândute pe internet cu până la 4 mii de lei (VIDEO)

Cinci persoane cu vârste cuprinse între 20 și 28 de ani au ajuns la poliție după ce au încercat să vândă arme neletale pe internet. Prețurile variau între 2  000 și 4 000 de lei pentru o armă.

Potrivit poliției, suspecții au fost depistați în cadrul unor acțiuni investigativ-operative efectuate în scopul depistării și contracarării comercializării ilegale a armelor neletale pe internet.

Ca urmare a acțiunilor întreprinse, ofițerii de investigații au identificat mai multe persoane care vindeau online arme neletale deținute ilegal. Prețurile variau între 2  000 și 4 000 de lei pentru o armă. De asemenea,  polițiștii au stabilit că armele erau introduse pe teritoriul Republicii Moldova fără acte de vămuire, ulterior fiind plasate pe internet pentru a fi comercializate.

În urma acțiunilor desfășurate de poliție, au fost ridicate 7 arme. Acestea au fost remise pentru efectuarea expertizei balistice la Centrul Tehnico-Criminalistic și Expertize Judiciare al IGP.

Suspecții riscă amenzi de până la 4 500 lei, confiscarea armelor sau, după caz, nimicirea acestora.

Potrivit legislației, folosirea şi aplicarea în locuri publice a armelor cu aer comprimat sau pneumatice este interzisă.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: