Așa-zisele autorități de la Tiraspol, obligate să raporteze Chișinăului despre pretinsele deplasări de serviciu efectuate peste hotare
Full Article 2 minutes read

Așa-zisele autorități de la Tiraspol, obligate să raporteze Chișinăului despre pretinsele deplasări de serviciu efectuate peste hotare

Așa-zisele autorități de la Tiraspol sunt obligate să raporteze Chișinăului despre pretinsele deplasări de serviciu efectuate peste hotare, Măsura a fost pusă în aplicare începând cu 1 august, curent, au confirmat pentru NM reprezentanții Biroului politici de reintegrare. Potrivit sursei citate, mecanismul este provizoriu și nu vizează libertatea de circulație pe întreg teritoriul Republicii Moldova sau peste hotarele țării în scopuri personale.

„Confirmăm punerea în aplicare, începând cu data de 1 august 2022 a mecanismului de notificare-permitere a trecerii peste frontiera de stat a Republicii Moldova, inclusiv la trecerea prin Aeroportul Internațional Chișinău”, au precizat pentru NM reprezentanții Biroului politici de reintegrare.

Potrivit sursei citate, mecanismul este provizoriu și implementat de către autoritățile competente ale Republicii Moldova. Biroul atenționează că acesta vizează doar persoanele cu poziții de răspundere din așa-zisele structuri din regiunea transnistreană care efectuează călătorii peste hotarele țării în pretinse scopuri de serviciu.

„Prin acest mecanism se va asigura monitorizarea și responsabilizarea subiecților vizați din considerente de securitate și de legalitate”, mai anunță Biroul de reintegrare.

Conform sursei citate, mecanismul nu vizează „sub nicio formă” libertatea de circulație pe întreg teritoriul Republicii Moldova și peste hotarele țării în scopuri personale, precum și nu aduce limitări în drepturi altor categorii de persoane din stânga Nistrului și municipiul Bender decât cele enunțate supra.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: