A.S.I.C.S. a transmis ambasadei Ucrainei în Moldova un lot de produse medicale pentru spitale
Full Article 3 minutes read

A.S.I.C.S. a transmis ambasadei Ucrainei în Moldova un lot de produse medicale pentru spitale

Președintele de onoare al Asociației pentru Susținerea Inițiativelor Comunitare și Sportului (A.S.I.C.S.), Plamen Milanov, a transmis Excelenței Sale, Ambasadorul Ucrainei în Republica Moldova, Marco Șevcenko, un lot de produse medicale pentru chirurgie. Donația este un act de solidaritate cu poporul ucrainean și are drept scop susținerea eforturilor medicilor din țara vecină, de a salva vieți.

Ne exprimăm solidaritatea cu poporul ucrainean, care se opune dârz invaziei ruse și admirăm devotamentul medicilor, care indiferent de condiții, continuă să salveze vieți. Știm că personalul spitalelor își continuă munca nobilă în condiții de penurie de preparate. Iată de ce, Asociația A.S.I.C.S. a decis să ofere suport poporului și medicilor din Ucraina. Le oferim un lot de produse necesare pentru intervenții chirurgicale. Acest ajutor este doar începutul și asociația pe care o reprezint pregătește deja un alt lot cu produse pentru spitale din Ucraina. Îl vom livra imediat cum va fi disponibil. De asemenea, vom oferi suport și pentru transportarea ajutorului la destinație. Avem speranța că suportul nostru va contribui la salvarea mai multor vieți”, a declarat Plamen Milanov, în cadrul ceremoniei de transmitere a donației.

Lotul conține preparate necesare pentru intervenții chirurgicale și post-chirurgicale și va fi distribuit mai multor spitale. Ambasadorul Ucrainei, Marco Șevcenco, i-a mulțumit lui Plamen Milanov, exprimându-și recunoștința pentru generozitatea acestuia. Diplomatul a menționat că nu este pentru prima dată când Asociația condusă de Milanov ajută Ucraina.

Vreau să vă spun sincer mulțumesc. Întotdeauna am știut că Moldova este locuită de oameni cu inimă mare. Din toată inima vreau să vă mulțumesc, domnule Milanov, pentru susținerea acordată. Acest lot de produse medicale va fi trimis în spitalele ucrainene, unde sunt tratați, în primul rând, civili. Din păcate, avem pierderi – în fiecare zi mor civili și sunt mai mulți răniți. Asistența oferită generos de către dumneavoastră este foarte binevenită și va fi trimisă imediat. Este un lot de materiale chirurgicale, în general. Acest lot va fi trimis în spitalele de la sud – Mykolaiv și Herson, apoi în Zaporijie și Harkiv”, a declarat Ambasadorul.

Valoarea donației este de 500 de mii de lei. Amintim că, anterior, A.S.I.C.S. a oferit 100 de mii de lei Consiliului raional Taraclia pentru acomodarea refugiaților ucraineni, în special femei și copii.

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: