Asociația Judecătorilor din Republica Moldova are un nou președinte interimar. Cine i-a luat locul lui Vladislav Clima?
Full Article 1 minutes read

Asociația Judecătorilor din Republica Moldova are un nou președinte interimar. Cine i-a luat locul lui Vladislav Clima?

Magistratul Ion Chirtoacă a fost desemnat președinte interimar Asociației Judecătorilor din Republica Moldova. Decizia a fost luată de Consiliul executiv al Asociației Judecătorilor din Republica Moldova, pe 4 decembrie, după ce a luat act de demisia din această funcție a judecătorului Vladislav Clima.

Totodată, Consiliul executiv al Asociației a decis convocarea Congresului Asociației Judecătorilor din Republica Moldova la data de 5 februarie 2022, orele 11:00. Ordinea de zi și locația urmează a fi stabilită ulterior.

Concomitent, Consiliul executiv al Asociației Judecătorilor din Republica Moldova a dezbătut și acceptat în principiu opinia Asociației Judecătorilor din Republica Moldova asupra proiectului conceptului privind evaluarea extraordinară a judecătorilor și procurorilor, elaborat de către președintele în demisie al asociației, Clima Vladislav, împuternicind președintele interimar, Ion Chirtoacă cu definitivarea și publicarea opiniei.

Magistratul Vladislav Clima a demisionat din funcția de președinte al Asociației Judecătorilor din Republica Moldova. Anunțul a fost făcut pe 3 decembrie. Clima nu și-a motivat decizia.

Într-o declarație publică, Vladislav Clima a menționat că, în calitate de judecător și de cetățean al Republicii Moldova, a promovat integritatea și corectitudinea sistemului judecătoresc.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: