„Astăzi nu e ziua mea”. În fața Ministerului Apărării de la Moscova a apărut mesaj de protest
Full Article 2 minutes read

„Astăzi nu e ziua mea”. În fața Ministerului Apărării de la Moscova a apărut mesaj de protest

În fața Ministerului Apărării de la Moscova a fost afișat un banner cu mesaj anti-război: un tricolor cu inscripția: „Astăzi nu e ziua mea”, informează Novaya Gazeta. Europe. Acțiunea a avut loc pe 12 iunie, când este sărbătorită Ziua Națională a Federației Ruse.

Anterior, artiști anonimi din Moscova au publicat o declarație prin care au menționat că acțiunea este dedicată Zilei Naționale a Rusiei. Sărbătoarea, care mai este denumită și „Ziua independenței Rusiei”, este marcată pe 12 iunie, în ziua când a fost adoptată Declarația cu privire la suveranite, în 1990.

„Informațiile difuzate de posturile de televiziune, rezultatele sondajelor cu mențiunea „timpuri de război” și ale referendumurilor desfășurate sub pat de pușcă crează inevitabil doar o iluzie a lumii ruse noi. Este o imagine greșită. Astăzi pur și simplu nu este ziua noastră. Ziua noastră a independenței, pe care fără îndoială o vom sărbători în curând, va deveni ziua independenței de ambițiile imperiale”, se arată în mesaj.

Potrivit presei independente din Rusia, activiștii au anunțat desfășurarea mai multor manifestații de protest de Ziua Rusiei. Mai mult, cu hashtagul „Ucraina nu este Rusia” și „am așteptat 8 ani” doritorii sunt îndemnați să relateze pe rețelele de socializare despre crimele de război săvârșite de Rusia în Ucraina.

La ora 14:00, „Al 8-lea grup de inițiativă” propune desfășurarea acțiunii „Cerul păcii”: participanții trebuie să lanseze de la ferestre avioane de hârtie cu mesaje pacifiste.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: