Atac armat într-un supermarket din SUA soldat cu cel puţin 10 morţi. Martor: „Pur și implu Iadul”
Full Article 2 minutes read

Atac armat într-un supermarket din SUA soldat cu cel puţin 10 morţi. Martor: „Pur și implu Iadul”

Poliția a declarat că suspectul înarmat a fost reținut după atacul care este investigat ca fiind „o crimă motivată de ură rasială”. Comisarul poliției din Buffalo, Joseph Gramaglia, a declarat că 11 dintre cele 13 persoane împușcate sunt persoane de culoare.

„A fost pur și simplu iadul”, a declarat șeriful comitatului Erie, John Garcia, într-o conferință de presă. „A fost pur și simplu o crimă motivată de ură rasială din partea cuiva din afara comunității noastre”.

Suspectul în acest caz se numește Payton Gendron, are 18 ani și este din Conklin, New York. El a fost pus sub acuzare pentru crimă de gradul întâi la câteva ore după împușcături, acuzație pentru care a pledat nevinovat.

Anchetatorii cred că este posibil ca bărbatul să fi transmis în direct împușcăturile și cercetează dacă acesta a postat un manifest online.

Oficialii au declarat că bărbatul a intrat în supermarket și a deschis focul, iar martorii au declarat că au auzit zeci de focuri de armă.

Will G, un angajat al supermarketului Tops, a declarat pentru Buffalo News că a intrat în magazin, în zona cu produse puse la rece, pentru a pune laptele pe rafturi cu aproximativ trei minute înainte de împușcături.

Președintele Joe Biden a declarat: „Suntem îndurerați pentru familiile celor zece oameni ale căror vieți au fost luate fără sens și pentru toți cei care suferă din cauza rănilor fizice și emoționale provocate de acest atac oribil. Prima Doamnă și cu mine ne rugăm pentru victime și familiile lor, iar inimile din toată țara sunt alături de oamenii din Buffalo”, a spus președintele.

Trebuie să facem tot ce ne stă în putere pentru a pune capăt terorismului intern alimentat de ură”, a conchis președintele american.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: